Bas Klijn Tennis > Inschrijven > Tenniskids

Info

New or Forgotten?

TENNISKIDS - voor de tennislessen voor de jongste jeugd

Jeugdtennis; verslavend leuk!

Jarenlang trainden kinderen op dezelfde wijze als volwassenen. Op een hele baan en met de bekende gele ballen. Tegenwoordig tennissen kinderen volgens de Tenniskids methode. Dat betekent dat de oefeningen zijn afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen zodat ze het spel zo snel mogelijk leren spelen. Vanuit het spelen van het spel ontstaat de motivatie om meer te leren.

De verschillende fases die een kind doorloopt zijn Rood, Oranje en Groen. Bij elke fase hoort een andere baangrootte en balsoort. Zo leren kinderen de juiste techniek, kunnen ze al heel jong wedstrijdjes spelen, hebben ze succeservaringen en plezier en ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

Opbouw

Hoe is Tenniskids opgebouwd?

De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken.

Rood

Rood

In deze eerste fase van tenniskids maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden zoals ruimtelijke orientatie, balbaanticipatie en coördinatie. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld met de rode bal op een baan van 6x12 m. 

Oranje

Oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan. Spelen doen we met de oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een normale tennisbal). 

Groen

Groen

Dit is de laatste fase van Tenniskids. Hierbij wordt gespeeld op de ‘hele baan’. Technieken, tactieken, coordinatie en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden langer. Er wordt gespeeld met de groene bal, deze is 'iets' langzamer dan en stuitert wat lager dan de 'gele bal'.

Meer info

World Tour

Bij de verschillende kleuren hoort ook een competitiesysteem, de World Tour en Groene competitie. De World Tour bestaat uit negen speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Elke speeldag staat in het teken van een wereldstad die de profs ook aandoen binnen de ATP World Tour. Zo’n 15.000 kids doen al mee aan de World Tour en Groene competitie.

Events

Naast de World Tour en de Groene competitie zijn er op het gebied van Tenniskids ook vele Events te spelen in Rood, Oranje en Groen. Events zijn wedstrijdactiviteiten die clubs organiseren en duren een dagdeel. Events zijn laagdrempelig en veel minder prestatief opgezet dan de open toernooien. Voor deze activiteiten geldt het toernooireglement niet.

De KNLTB is ervan overtuigd dat wedstrijden spelen de ontwikkeling van onze tennisjeugd stimuleert. Meer wedstrijden spelen zorgt voor meer interesse in de sport en nog enthousiastere kinderen. Daarnaast krijgen de kinderen meer binding met de club. Jeugdtennis wordt op deze manier verslavend leuk en uitdagend!

Trainingsprogramma

Het trainingsprogramma is een programma dat specifiek is afgestemd op de ontwikkelingsfases waar kinderen doorheen gaan. Trainers worden specifiek opgeleid om met dit programma om te kunnen gaan.

Uiteraard zijn de trainers van BAS KLIJN TENNIS in het bezit van een geldige Tennis Kids licentie.

Meer info - ga naar www.tenniskids.nl

Dat is een site van de KNLTB.